4 Vanor som ger Skadat Hår

Skadat Hår

I vår strävan efter vackert hår gör vi ofta omedvetet saker som skadar det, vilket gör att det blir skört, frissigt och ser matt och ger skadat hår.

“Den största missuppfattningen om hår är att det är levande vävnad, när det i själva verket är dött och därför inte kan reparera sig självt när det skadas”, säger hudläkare. Det enda hoppet om reparation är att få nytt hår, men det kommer att hända när det skadade håret går igenom sin naturliga cykel och faller av. Oftare än inte kan samma procedurer som används för att få håret att se bra ut, såsom färgämnen, permanenter och styling- eller uträtningsprodukter, i slutändan skada håret om det inte appliceras på rätt sätt eller vid rätt tidpunkt, vilket leder till motsatsen till det önskade resultatet.

I den här artikeln presenterar vi de vanligaste dåliga vanorna som ger skadat håret och vad vi kan göra för att skydda det.

4 Vanor att för att undvika Skadat Hår och vad man ska göra istället

Skadat Hår

1. Du använder inte balsam.

Även om balsam inte “närar” håret (endast en hår “mask” kan fylla på den förlorade fukten till viss del), gör deras användning det lättare att kamma, förbättra dess utseende och styrka, minskar statisk elektricitet och ger ett visst skydd mot solens ultravioletta (UV) strålning. Så se till att använda balsam i varje tvätt.

2. Du gnuggar det med en handduk för att torka dem.

Vått hår är särskilt känsligare för att bli skadat hår och när du torkar det med en handduk sliter du ner det yttre lagret (kallad nagelband) och det blir skörare. Låt håret torka insvept i en mycket absorberande handduk (inte bara när du badar utan även efter att ha simmat i havet).

3. Du borstar det när de är blött.

Som nämnts ovan är blött hår väldigt känsligt för skador eftersom det är mer elastiskt än när det är torrt och går lättare sönder. Om ditt hår är rakt, låt det torka lite innan du kammar det försiktigt med en kam med breda “tänder”, medan om det är lockigt, kamma det bara när det är lite fuktigt men igen med samma typ av kam.

4. Du torkar det med en hårtork, elektriska borstar eller “järn”.

Värme är särskilt skadligt för blött hår eftersom det inte bara tar bort ytfukten utan även vattnet som är bundet djupare i håret. Konsekvensen är att dess yta blir torr, styv och ger skadat hår. När det gäller andra elektriska apparater som torkar håret när du stylar det, skadar de det på ett sätt som med stor sannolikhet leder till att det går sönder. Så det är bättre att torka den vid lägsta möjliga temperatur, vilket begränsar kontakten med den varma borsten eller “strykjärnet” till ett minimum.

Att ha slätt, glänsande och silkeslent hår som är hanterbart och ser friskt ut är mest önskvärt och det kompletterar harmoniskt ett vackert ansikte. Du måste dock tänka på att behandla den med respekt och alltid använda högkvalitativa produkter annars får man skadat hår. Ett av de ledande företagen på hårvårdsmarknaden är Eyracure.

Du kan utforska dess produkter här. Säkert kommer du att hitta de som kommer att förbättra hälsan och skönheten i ditt hår. Och du kommer inte att bli besviken.

Kolla även in denna blogg mysigahem.

För mer tips besök denna bloggen https://wishantara.com/

Tips och råd på hur du skapar en hår vårdsrutin i denna bloggen nyttosmart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *